Kerk Apeldoorn

The Living is een kerk in Apeldoorn, met een eigentijdse stijl. De kerk is opgericht door een elf Apeldoorners die al een lange tijd met elkaar optrekken. The Living is een kerk voor nu, een evangelische gemeente, waar mensen zich thuis voelen.

Elke zondag is er om 15.00 uur een celebration (viering of dienst) en door de weeks wordt het kerk-zijn beleefd in kleine huisgroepen. We houden van God en van Zijn Zoon Jezus en daar schamen we ons niet voor, integendeel we willen wat wij in Jezus hebben gevonden niet voor onszelf houden, maar met iedereen delen.

De nieuwe gemeente in Apeldoorn heeft geen lange geschiedenis aan tradities, maar is eigentijds en relaxed qua opzet.

The Living: nieuwe kerk Apeldoorn

Tijdens alle bijeenkomsten wordt de preek opgenomen en op de site geplaatst. De oudsten en leiders van de kerk zijn Dirk & Hanneke Develing.

Belangrijke activiteiten: kerken apeldoorn, gebedsavonden, celgroepen, dopen en De Living.

Kerk Apeldoorn

Contact

Contact:
Dirk en Hanneke Develing (Leiders)
tel. 06-51759399
E-mail

Postadres:
Kerkgenootschap The Living
Groeneweg 4
7311 DC Apeldoorn

Mededeling: The Living gestopt

Na een jaar voorbereiding zijn we in april 2008 met een groep van 11 jonge Apeldoorners gestart met de kerk The Living. De kerk groeide in 2009 en 2010 naar een echte geestelijke familie, met vijf huisgroepen en op de zondag zo'n 60 bezoekers. Het meest mooie was dat er ruim tien mensen in die tijd tot geloof kwamen, en gedoopt werden. Een erg mooie tijd.

Helaas, we weten nog steeds niet exact hoe, keerde het tij in 2011; er kwam negativiteit, kritiek op de koers van het leiderschap, door een andere kerk die gestart werd gingen mensen weg en de negatieve spiraal werd ingezet, met het resultaat een leegloop en uiteindelijk tien man die overbleef. Na lang bidden en zoeken hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten de kerk te stoppen per 15 juni 2012.

Toch kijken we terug op een mooie tijd!

Maar we geven niet op! Gods roeping om kleine groepen en kerken te starten, te leiden en te overzien is door deze periode alleen maar duidelijk geworden. Het DNA van The Living is nog steeds aanwezig en we zijn op dit moment voorzichtig bezig met iets nieuws...

Dirk & Hanneke Develing

P.S.: we voelen ons een beetje als de muis in dit filmpje.

bezoekers kerk apeldoorn medewerkers The Living